Известие

Collapse
No announcement yet.

Неприятно щракане в механизма на вратата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неприятно щракане в механизма на вратата

Колеги,търсих и не намерих нищо относно моя проблем който искам да реша значи сигурен съм че много от вас имат същия проблем...като отварям вратите и се чива едно много неприятно и силно щракане от към рамото на вратата... има ли някои решение на този проблем...
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Уффф, аз го имам също на бензинката, ама до сега не съм намерил решение - пръсках го с някаква силиконова смазка, ама файда никаква.
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Разглоби си механизма и го намажи с грес ...

Comment

...или просто затегни болтовете на обтегача
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Да,провери си тенекията на която е захванат механизма.Ако е здрава и болтчетата са стегнати,просто си смажи механизма.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

ми ще го направя,но не звучи като несмазан механизъм ,ами като потрошен механизъм

Comment

Първоначално публикувано от jimmyfloyd Покажи съобщение
              Колеги,търсих и не намерих нищо относно моя проблем който искам да реша значи сигурен съм че много от вас имат същия проблем...като отварям вратите и се чива едно много неприятно и силно щракане от към рамото на вратата... има ли някои решение на този проблем...
              при теб при всичките врати ли е ? при мен само при шофьорската е така ...
              The new one - Lancia Delta II 1.8 16v 131hp 98'
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 98'
              Lancia Dedra 1.8 i.e. 92'
              ex Fiat Uno Turbo

Comment

ми ще го направя,но не звучи като несмазан механизъм ,ами като потрошен механизъм
                Вегоятноста за това също е голяма, обтегача често сдава багажа.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

оптегача е...има ли възможност да се продава някаде...фъргайте идеи че ме дразни хаха

Comment

оптегача е...има ли възможност да се продава някаде...фъргайте идеи че ме дразни хаха
                    За Пунто I съм купувал само обтегач.
                    Нов струваше около 30+ лв., по спомен.
                    Провери по магазините, ако не, в крайна сметка 2-ра употреба.
                    sigpic

Comment

В кои магазини колега? Моят шофьорския обтегач 2 пъти го сменям с втора ръка и пак се разщраква след време...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

При ме също щрака,само че аз виждам къде е проблема,но все още не виждам решение.При мен оптегача не е разбит вътре в вратата ами там където е хванат за купето.Оста която влиза в него не влиза плътно,дали не е имало нещо като втулка там и да се е износила? Лично мен ме е срам да отварям вратата пред хора(нова кола пък виж как щрака) Колеги дайте мозък да отстраняваме проблема
                        Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
                        Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

Като прочетох темата и аз реших да го смажа с грес, но полза нямаше.
                          Днес взех 2 чука, единия отдлу за подложка, с другия отгоре по нита, който е на купето, на оптегача.
                          За сега спря да пука, след семица пак ще пиша, да не се окаже само временен ефект........
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

демек си го пресовал ли И мен ми се струва, че имам луфт в нита
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

най-лесно с обикновен болт,с същата дебелина.избива се нита и на негово място се слага болт и всичко заспива
                              Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                              Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                              Alfa Romeo GT 1.8 TS
                              Yamaha R6

Comment

Working...
                              X